Výroční zpráva 2011

SDH BLAŽKOV ROK 2011

V uplynulém roce 2011 jsme pokračovali ve všech činnostech z předcházejících let.
Jakmile roztál sníh a půda trochu vyschla, byla svolána brigáda na shrabání staré trávy na hřbitovech a okolí. V květnu jsme také vyčistili požární nádrž, provedli údržbu požární zbrojnice a úklid okolo ní.

Dle návrhu, který byl přednesen na minulé výroční schůzi, byl uskutečněn zájezd do Prahy na muzikál. Společně jsme vyrazili autobusem s panem Macháčkem dne 12. 3. 2011 do Hudebního divadla Karlín na muzikál "Jesus Christ Superstar". Při zpáteční cestě jsme se zastavili na večeři v hospodě ve Vrchovinách.
Také se opět konala akce spojená s posezením a pálením čarodějnic.

Zúčastnili jsme se seriálů soutěží, které probíhaly pod záštitou "Náchodského pivovaru "PRIMÁTOR", který je generálním sponzorem "Náchodské hasičské PRIMÁTOR ligy". V rámci 8. ročníku Náchodské hasičské PRIMÁTOR ligy jsme se zúčastnili 8. soutěží. Naše ženy měly opět dvě družstva. Ženy družstvo "A" získaly pohár za celkově třetí místo, ženy družstvo "B" získaly pohár za šesté místo, muži pohár vloni získali a skončili celkově na šestém místě. Vyhlášení celého ročníku NHPL a předávání pohárů se konalo 19. listopadu 2011 v restauraci na Borové.

Soutěž požárních družstev okrsku Mezilesí se konala v pátek 17. 6. na Sendraži. Zde startovalo pouze jedno smíšené mužské družstvo, které se umístilo na druhém místě.

Na závodech hasičské všestrannosti konaných na Mezilesí nás reprezentovala Ivana Suchánková, za což ji děkujeme. Také bych ji chtěl poděkovat za vedení internetových stránek našeho sboru a focení všech akcí, kterých se sbor účastní nebo je pořádá.

I v loňském roce jsme uspořádali další ročník soutěže "Blažkovský pohár" v požárním sportu. Protože jsme v loňském roce nepořádali okrskovou soutěž, přistoupili jsme na návrh bratrů ze Slavoňova a uspořádali jsme navečer diskotéku.

Také v letošním roce jsme velmi ocenili pomoc ostatních členů a místních obyvatel.

Na soutěž bylo třeba zabezpečit dostatek rozhodčích. Vypomohly nám rozhodčí z SDH Nový Hrádek paní Jarmila Grimová a Olina Beková, z SDH Slavoňov pan Josef Suchánek.

Celou soutěž provázel slovem pan Pavel Suchánek ml. a hudbou Ondřej Suchánek a Pavel Mach.

Nejen na jaře, ale i během léta a na podzim se v našem sboru pracovalo. I nadále jsme sekli trávu na hřbitovech, okolo nich a na přilehlém parkovišti. Když nastal podzim, uklízelo se spadané listí. Uskutečnil se sběr starého železa.

Byl proveden úklid požární zbrojnice a jejího okolí a byla vyrobena a přimontována zábrana k požární nádrži.

Zástupci našeho sboru se také účastnili různých školení, valných hromad pořádaných buď okrskem, nebo okresem.

Také v tomto roce nás velmi podpořila akciová společnost SLAVONIA a Obecní úřad Slavoňov. Nelze opomenout sponzorské dary podnikatelů, díky kterým jsme měli pěkné ceny na naší soutěži.

Ještě jednou bych chtěl poděkovat všem členům, kteří nám pomohli s přípravou a také s perfektním průběhem soutěže.

Velice rád bych jménem svým a jménem vedení sboru poděkoval všem sponzorům a zástupcům Obecního úřadu ve Slavoňově za příjemnou spolupráci v uplynulém roce.

Všem přítomným přeji mnoho štěstí a úspěchů v nastávajícím roce.

• Obecní úřad
    Slavoňov č.p. 74
    549 01 Nové Město nad Metují

tel.: 491 472 296

Pověřenec pro ochranu osobní údajů Bc.Veronika Spilková

Úřední den:
    Středa od 18:00 - 20:00 hod.
    Číst dál...